
4 tojásból
2 kanál graham lisztből
2 kanál fehér lisztből
4 kanál fruktózból
1 kanál kakaóporból a szokásos módon csokis piskótát készítettem! (ez amúgy egy pici tepsi, az egész süti, egy pizzástányéron van rajta)
túrókrém:
kb 40 dkg túró
250g mascarpone
3-4 kanál fruktóz
1 citrom reszelt héja
összedarabolt eper (3-4 szem)
a túrót a fruktózzal, reszelt citrom héjával habosra keverem robotgéppel, majd hozzáadom a mascarponét, összedolgozom robotgéppel, végül fakanállal belekeverem az eperdarabokat! (ha nem kapok mascarponét, akkor cukormentes tejszínt szoktam a túróhoz adni, a lényeg h. a kemény tejszínhabot óvatosan keverjül el a túróval)
A piskótát kettévágtam, megkentem diabetikus lekvárral, és újra egymásra borítottam, a tetejére ráhalmoztam a túrós krémet, az oldalát is ezzel fedtem be, végül szeletelt eperrl díszítettem, a tetejére pedig cukormentes tortazselé került!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése